Rezultatele la BAC 2021 au fost afişate pe edu.ro. Ce note au obţinut de absolvenţii de liceu la examenul de Bacalaureat

Luni, 5 iulie, s-au afişat primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2021. În intervalul orar 12:00 – 18:00 are loc depunerea contestaţiilor pentru cei nemulţumiţi de notele primite. Rezultatele finale de la BAC 2021 vor fi afişate în data de 9 iulie, relatează Mediafax.

Notele au fost afişate pe edu.ro.

Pentru al doilea an consecutiv, în locul numelui, pe liste apare un cod cunoscut doar de absolventul de liceu care a susţinut examenul şi de profesorii din unitatea de învăţământ.

Bacalaureat 2021. Rata de succes la examen a crescut cu 5% pe ansamblul tuturor promoţiilor

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obţinute de absolvenţiistudiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afişate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât şi în centrele de examen, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 67,8%, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%).

Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeaşi etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoţiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Au promovat 86.120 de candidaţi, dintr-un total de 126.999 de candidaţi prezenţi (110.358 candidaţi prezenţi provin din promoţia curentă, respectiv 16.641 candidaţi prezenţi din promoţiile anterioare).

Numărul de candidaţi înscrişi în acest an este cu peste 22.000 de candidaţi mai mic decât numărul celor înscrişi anul trecut.
112 candidaţi au obţinut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestaţii).

Bacalaureat 2021. Situaţia notelor de 10

Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea:

  • Limba şi literatura română: lucrările a 1.351 de candidaţi au fost notate cu 10
  • Limba şi literatura maternă: lucrările a 263 de candidaţi au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului şi a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obţinute la Logică şi argumentare: 1908).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Bacalaureat 2021. Rezultate anonimizate. Cum vezi ce notă ai obţinut?

Şi anul acesta, la fel ca în 2020, rezultatele examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt anonimizate. Acest lucru înseamnă că nimeni nu va putea vedea numele niciunui candidat asociat cu o notă. Totul se va desfăşura pe baza unor coduri unice, corespunzătoare fiecărui participant în parte.

Atât la avizier, cât şi pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2021, vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile obţinute. Fiecare candidat va avea la dispoziţie, în prealabil, codul corespunzător.

Vezi şi

BAC 2021: Subiectele la Limba română date la Bacalaureat 2021. Ce au avut de rezolvat absolvenţii de la uman și real

La profilul real, la subiectul al III-lea absolvenţii au avut de prezentat particularităţile unei nuvele …

loading...