Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a fost demis. Cîțu: „La Finanţe, avem proiecte întârziate”

Florin Cîţu l-a demis, joi, pe ministrul Finanţelor. Motivul principal al revocării din funcţie este întârzierea unor proiecte, relatează Mediafax.

Premierul Florin Cîţu a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea revocării din funcţie a ministrului de Finanţe Alexandru Nazare după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia, la solicitarea premierului.

Cîţu a anunţat că va prelua el intermiar funcţia de ministru al Finanţelor.

Alexandru Nazare e al doilea ministru remaniat, după Vlad Voiculescu, de la Sănătate.

Prim-ministrul spune că este nemulţumit de întârzierea proiectelor europene. „Decizia am luat-o după o analiză. Fac analiza pe fiecare minister în parte în fiecare zi. La Finanţe, avem proiecte întârziate, care sunt importante pentru dezvoltare şi rezolvarea evaziunii fiscale”.

Conform unor surse politice, ministrul Finanţelor i-a solicitat premierului să pună în discuţie schimbarea lui în forurile de conducere ale coaliţiei, dar premierul nu a dorit să facă acest lucru.

Preşedintele Iohannis nu vrea să intre în această dispută, îl apreciază pe ministrul Finanţelor, dar nu se va opune solicitării premierului de revocare a acestuia, au precizat sursele citate.

Pe piaţa politică sunt doar zvonuri legate de disputa politică dintre premierul Cîţu şi ministrul Finanţelor, neştiindu-se foarte clar de la ce au pornit neînţelegerile dintre cei doi.

Bugetul de stat a înregistrat o poziţie peste aşteptări în primele 5 luni ale anului, iar datele arată că rezultatele vor fi în parametrii bugetari.

Nazare consideră că şi-a făcut treaba în calitate de ministru al Finanţelor şi de aceea şi-a apărat poziţia în faţa premierului Cîţu, care i-a solicitat demisia.

Pe piaţă se mai vehiculează zvonuri legate de disputa premierului cu ministrul Finanţelor în privinţa împrumuturilor pe care le atrage România, atât de pe piaţa internă, dar mai ales de pe piaţa externă, premierul fiind extrem de interesat de aceste operaţiuni.

Miercuri, ministerul Finanţelor a atras de pe pieţele externe 3,5 mld. euro.

Vezi și

Întâlnire Putin – Xi Jinping. China doreşte să-şi asume un rol de „mare putere” împreună cu Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat joi tentativele occidentale de a crea o ‘lume unipolară’, …