George Soros / foto Joshua Roberts, Bloomberg

George Soroş s-a apucat să tranzacţioneze bitcoin

Firma de investiţii a investitorului George Soroş a început să tranzacţioneze activ Bitcoin. Directorul de investiţii Dawn Fitzpatrick a oferit undă verde deciziei, scrie Business Insider, citând publicaţia The Street.

Soroş Fund Management a luat în calcul investiţiile în criptomonede încă din 2018. De altfel, tot mai multe fonduri de hedging şi firme de investiţii au intrat recent pe segmentul crypto, care valora peste 2.000 de miliarde de dolari înainte de ultima rundă de pierderi, scrie Mediafax.

Fitzpatrick, CIO în cadrul Soroş Fund Management, a aprobat săptămânile trecute tranzacţiile cu Bitcoin din rândurile traderilor prezenţi în companie, spun mai multe surse familiare cu situaţia.

Firma lui Soroş lansase anterior o serie de investiţii în crypto-infrastructură. Soroş Fund Management a funcţionat la un moment dat drept hedge fund, însă grupul este structurat acum ca o afacere de familie, cu o valoare estimată la 27 de miliarde de dolari.

Este una dintre firmele care au susţinut New York Digital Investment Group într-o rundă de finanţare de 200 de milioane de dolari, alături de Morgan Stanley şi FS Investments.

George Soroş a început să câştige popularitate în anii 1990, perioadă în care a pariat împotriva lirei sterline, fapt ce i-a oferit o reputaţie drept „omul care a spart Banca Angliei”.

Vezi şi

Bitcoin, în picaj. Peste 280 de miliarde de dolari sau „evaporat” din piață în ultimele 24 de ore

Bitcoin a scăzut cu mai mult de 13% atingând un minim de 38.585,86 de dolari …

loading...