În București au intrat în vigorare noi măsuri de relaxare. DOCUMENT oficial

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis relaxarea mai multor restricţii, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.

CMBSU s-a întrunit vineri pentru a adopta o nouă decizie în conformitate cu HG de prelungire a stării de alertă, relatează Mediafax.

Masca de protecţie rămâne obligatorie în Bucureşti la 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ.

De asemenea, este obligatorie purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Se permite organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri), cu un număr de participanţi de maximum 70 de persoane în exterior şi maximum 50 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Activităţile se interzic atunci când incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, mai prevede decizia CMBSU.

Referitor la cinematografe, instituţii de spectacole şi/sau concerte, CMBSU a decis că este permisă participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea unui număr de 1000 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Rata de infectare în Capitală este de 0,15 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Hotararea-CMBSU-nr.36-din-1… by Mediafax.ro

Vezi şi

Eveniment ciudat în București: I-a aruncat în mașină un plic cu peste 300.000 de euro și a fugit

Poliţiştii de la Secţia 1 din Capitală au observat luni că un şofer s-a apropiat …

loading...