Gambling reglementat vs. nereglementat

Când vine vorba de jocurile de noroc online, reglementările variază de la o țară la alta. Deoarece avem posibilitatea de a alege aproape orice cazino atunci când vrem să ne bucurăm de distracție online, este important să alegem furnizori licențiați, care asigură corectitudinea și calitatea jocurilor. 

Chiar dacă uneori ofertele de bun venit și promisiunile unor jackpot-uri uriașe sunt extrem de tentante, înainte de a te înregistra la un cazino, îți recomandăm să verifici dacă acesta deține toate licențele și dacă funcționează într-o piață reglementată. Cu siguranță nu vrei să te supui riscului de fraudă sau să îți pui în pericol datele personale și cele bancare. Vrei să te distrezi în siguranță, alege Vlad Cazino online.

Piețe reglementate: totul pentru siguranța jucătorului

Primul lucru pe care îl îl oferă o piață reglementată este un regulator de jocuri de noroc online. Mai exact, este vorba de o instituție care monitorizează toate operațiunile din acest domeniu și eliberează licențe care permit cazinourilor online să își ofere serviciile. Cadrul legal din țările în care industria jocurilor de noroc online este reglementat este creat pentru a proteja clienții și pentru a colecta impozite, care pot fi alocate unor servicii precum sănătate și educație.

Odată ce jocurile de noroc online sunt legalizate, guvernul stabilește regulile pe care operatorii trebuie să le respecte. Acestea sunt concepute pentru a asigura în primul rând siguranța jucătorului, prin intermediul unor instrumente care au rolul de a proteja clienții și pentru a-i ajuta pe cei care au probleme de dependență față de jocurile de noroc. Jucătorii pot apela la instituțiile de reglementare dacă au suspiciunea că au fost înșelați sau dacă serviciile oferite nu au fost de bună calitate. Există, de asemenea, organizații dedicate promovării jocurilor de noroc sigure și minimizării daunelor legate de jocuri de noroc.

În ceea ce privește cazinourile online, acestea trebuie să respecte legea și să funcționeze în mod responsabil. Datoria acestora este să nu permită accesul minorilor în cazinourile online și să reducă riscurile de comportament iresponsabil. În afară de a oferi jocuri corecte, cazinourile online au și programe de auto-excludere care permit jucătorilor să ăși gestioneze corect timpul petrecut în cazino.

Atunci când solicită o licență, operatorii trebuie să îndeplinească cerințele stabilite de autoritatea de reglementare. Odată ce au obținut o licență valabilă, trebuie să fie supuși auditurilor efectuate de autoritatea de reglementare sau de agențiile independente. Acestea includ verificarea funcționării corect și a garanției de a oferi rezultate imparțiale.

Piețe nereglementate: la ce te poți aștepta

Dacă locuiești într-o țară care nu și-a reglementat încă piața de jocuri de noroc online, te poți bucura în continuare de această formă de divertisment. Totuși, este posibil să nu fii la fel de protejat ca jucătorii de pe piețele reglementate. Spre deosebire de gamblerii din alte țări, nu vei putea contacta autoritatea de reglementare dacă ai probleme în timp ce joci la un cazinou online. Aceasta nu este însă unica problemă cu care te poți confrunta.

Pe o piață nereglementată, este mai probabil să dai peste un cazinou online cu o reputație proastă. Mai mult, în loc să reglementeze piața, guvernele încearcă să interzică această formă de divertisment prin blocarea site-urilor de jocuri de noroc străine, inclusiv a celor reglementate pe alte piețe. Nu știi niciodată când operatorul va renunța la această piață, ceea ce poate duce la pierderea fondurilor tale. Deși operatorii de renume își informează clienții când sunt pregătiți să părăsească o anumită piață, adevărul e că nu poți fi niciodată sigur.

De asemenea, pe unele piețe nereglementate, este posibil să nu ai la dispoziție metode bancare sigure și convenabile. Înseamnă că retragerea câștigurilor poate fi procesată încet și poate dura chiar și câteva săptămâni.

Gambling reglementat vs. nereglementat

Să aruncăm o privire rapidă asupra unora dintre cele mai importante lucruri pe care reglementările responsabile le oferă cazinourilor online.

Proces de licențiere riguros: Operatorii trebuie să solicite o licență, să fie supuși unor verificări complete, inclusiv investigarea tuturor finanțatorilor și asociaților și să îndeplinească o serie de criterii stricte înainte de aprobare.

Legile privind protecția consumatorilor: Operatorii trebuie să respecte o serie de legi privind protecția consumatorilor, inclusiv segregarea conturilor, care garantează că toate soldurile jucătorilor sunt disponibile pentru retragere în cazul în care cazinoul își sistează activitate.

Legi privind responsabilitatea socială: aceste cerințe obligatorii oferă protecție pentru minori și persoanele cu risc de dependență de jocuri de noroc. Limitele de cheltuieli voluntare și auto-excluderea trebuie să fie ușor accesibile tuturor jucătorilor.

Verificarea identității: la înscriere trebuie să existe un software special pentru a confirma vârsta unui jucător. În plus, jucătorii trebuie să furnizeze dovada naturală a identității lor pentru a preveni activitatea frauduloasă și jocurile de noroc minore.

Confirmarea localizării geografice: jurisdicțiile cu cele mai înalte standarde (adică Gibraltar, Malta, Marea Britanie) nu vor permite cazinourilor să accepte jucători din locații în care jocurile de noroc online sunt expres ilegale. Operatorii sunt obligați să utilizeze un software sofisticat de geolocalizare pentru a verifica locația fiecărui jucător de fiecare dată când se conectează.

Audituri: regulamentele impun operatorilor să fie auditați periodic de către o instituție independentă aprobată pentru a asigura jocuri corecte și procente de plată.

Operatorii offshore obțin licențe acolo unde își au sediul

O concepție greșită obișnuită despre site-urile de jocuri de noroc nereglementate este că acestea sunt complet fără licență. Deși acest lucru poate fi adevărat în cazuri, însă majoritatea operatorilor nereglementați dețin cel puțin o licență acolo unde își desfășoară activitatea.

La urma urmei, companiile de jocuri de noroc online au nevoie de o bază legală pentru a funcționa. Proprietarii nu vor să riște să fie arestați atunci când înființează un cazino unde nu li se permite acest lucru.

Acestea fiind spuse, aceste cazinouri obțin adesea licențe într-o jurisdicție precum Costa Rica sau Curacao. Ambele țări permit site-urilor de jocuri de noroc online autorizate să funcționeze în interiorul granițelor lor.

Cazinourile reglementate oferă jocuri de la o varietate de furnizori

Spre deosebire de entitățile de jocuri de noroc offshore, site-urile reglementate se bucură de un grup mult mai mare de furnizori de software. Ele pot alege jocuri de la mulți dezvoltatori de prim rang, indiferent de piețele pe care le deservesc.

Unii dintre principalii furnizori de software de cazinou online includ Big Time Gaming, Hacksaw Gaming, Evolution Gaming, Microgaming, NetEnt, Play’n GO și Quickspin. Aceiași dezvoltatori sunt cunoscuți pentru faptul că inovează industria și oferă cele mai mari jackpot-uri progresive.

Vezi și

Cine este Gautam Adani, care a câştigat 70 de miliarde într-un an și a ajuns pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume

Magnatul indian Gautam Adani i-a smuls lui Jeff Bezos titlul de al doilea cel mai …