Rareș Bogdan s-a dezlănțuit după numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Poate să îi croșeteze niște șosete foarte bune domnului Isărescu”

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a comentat, la PSNews, numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Liberalul spune că nu știe ce plus poate aduce fostul premier la BNR, însă acum înțelege ”de ce pleacă scârbiți din țară tot mai mulți români și nu se mai întorc”.

”Ar trebui întrebat domnul Isărescu ce părere are. Eu nu știu ce plus aduce doamna Dăncilă, însă înțeleg de ce pleacă din ce în ce mai mulți români din țară scârbiți și de ce nu se mai întorc. Înțeleg de ce se întreabă cu toții la ce bună e școală, la ce e bună educația, la ce sunt bune diplomele, dacă doamna Bianca Drăgușanu și cu doamna Dăncilă sunt vedetele României.

Am văzut o interpretare interesantă care vorbea despre o răsplată pe care domnul Isărescu i-ar fi oferit-o doamnei Dăncilă pentru că doamna Dăncilă ar fi prelungit mandatul domnului Isărescu sau pentru că nu a comentat la prelungirea mandatului. Poate fi și asta.

Eu spun doar că e greu să vorbești despre o țară care se schimbă, de valoare, de concurență, de profesionalism, de respectarea valorilor într-un moment în care doamna Dăncilă devine consilier, iar domnul Pașcu, un om acuzat de-a lungul timpului de de simpatii estice devine consilier al guvernatorului”, afirmă Rareș Bogdan.

Europarlamentarul liberal este de părere că ”BNR a devenit un soi de cimitir al elefanților”.

”Eu credeam că BNR-ul este un loc al stabilității, un loc înspre care noi să ne uităm ca la un far călăuzitor bugetar fiscal, mai ales că, astăzi, am văzut că Florin Cîțu cu Alexandru Nazare au avut o mare victorie prin faptul că economia României are cea mai mare creștere din Uniunea Europeană în primul trimestru, practic e terminarea pandemiei și reintrarea în creștere economică: 2,8% o cifră fantastică.

Eu mă uit înspre instituția creată de Eugeniu Carada, un mare liberal al secolului 19, ca la o instituție fanion. Nu știu dacă acum, cu doamna Dăncilă și cu domnul Pașcu la BNR, mă mai pot uita la fel, dar asta este viața. Încurcate sunt căile Domnului, încurcate sunt ițele vieții.

Poate ar merita să stați de vorbă cu domnul guvernator și să îl întrebați la ce îl ajută doamna Dăncilă. Uneori, la bărbații de o anumită vârstă e nevoie de șosete croșetate pentru cei care au reumatism, și cred că doamna Dăncilă poate să îi croșeteze niște șosete foarte bune sau poate o căciuliță de curent că bate vântul pe la Drăgășani domnului guvernator, dar nu era cazul să o ia consilier ca să îi croșeteze”, a completat Rareș Bogdan.

Vezi şi

Sondaj: Primarul Clujului, Emil Boc, este cel mai potrivit preşedinte pentru PNL. Florin Cîţu, abia pe locul 3

Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL, dar un sondaj Avangarde …

loading...