Foto: Instagram

Imaginile din Bucovina i-au impresionat pe americanii de la Apple, care au preluat pozele unui fotograf român

Cătălin Urdoi este fotograf profesionist publicat şi de National Geographic sau Reuters. Când nu are camera foto alături, Cătălin nu ezită să facă fotografii cu telefonul. Două fotografii ale sale au fost distribuite de Apple pe pagina oficială de Instagram, relatează Mediafax.

Camera foto profesională sau telefonul mobil? Când prima nu este la îndemână, smartphone-ul îi poate lua locul fără probleme. Iar fotografiile pot ajunge să fie preluate şi de către Apple.

Cătălin Urdoi este fotograf profesionist, iar cadrele surprinse de el au ajuns să fie publicate de National Geographic sau The Telegraph. Iar acum şi cele cu telefonul au succes. Apple l-a contactat după ce a postat două imagini pe Instagram. Cătălin a povestit totul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de apple (@apple)

„Fotografiile respective au fost surprinse în Pasul Ciumârna, e o locaţie din Bucovina, din acest tărâm magic şi binecuvântat de Dumnezeu unde locuiesc. Mare mi-a fost mirarea, recunosc, când acum circa două săptămâni m-au contactat. Ieri, scrolluind Instagramul, mă uit pe Apple şi, pac, ce să vezi? Surpriză: fotografiile tale. A fost un moment de emoţie pe care nu am cum să-l redau niciodată verbal.Sunt singurul român care are fotografii publicate de Apple”, a spus Cătălin Urdoi, fotograf Inquam.

Pentru mulţi fotografi profesionişti, telefonul mobil este inamic. Multe persoane consideră că orice poză cu smartphone-ul este fotografie. Lucrurile nu stau chiar aşa.

„Nu e o diferenţă extraordinară atâta timp cât ştii ce vrei să faci, cât ai noţiunile de bază în fotografie. Indiferent că vorbim de aparate foto sau vorbim despre telefoane mobile, nu contează atât de mult scula pe care o ai în mână, contează foarte mult viziunea celui care o foloseşte”, a afirmat Cătălin.

Vezi şi

Înșelătorie pe Instagram. Românii, păcăliți să acceseze site-uri periculoase

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu un …

loading...