Cum va fi vremea după Paşte. Anunţul făcut de meteorologi

Temperaturile vor avea valori apropiate de normalul perioadei în luna care urmează. Va ploua puţin, cu excepţia săptămânii 24 – 31 mai, reiese din prognoza pe patru săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, relatează Mediafax.

Săptămâna 3 – 10 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Săptămâna 10 – 17 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deicitare în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 17 – 24 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sud-vest şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 24 – 31 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, dar şi uşor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vezi şi

Frigul pune stăpânire pe România! Urmează două săptămâni cu puține grade în termometre

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, mult mai reci decât în mod obişnuit, pentru următoarele două săptămâni. …

loading...