Bitcoin, în picaj. Peste 280 de miliarde de dolari sau „evaporat” din piață în ultimele 24 de ore

  • Bitcoin a scăzut cu mai mult de 13% atingând un minim de 38.585,86 de dolari în acestă dimineaţă, potrivit datelor CoinDesk, preluate de Mediafax.
  • Acesta a fost cel mai scăzut nivel de la 9 februarie, ultima dată când a scăzut sub 40.000 de dolari.
  • Bitcoin a scăzut cu aproximativ 39% faţă de maximul său istoric de 64.829,14 dolari la mijlocul lunii aprilie.
  • Decizia Tesla din 12 mai de a suspenda achiziţiile de vehicule folosind bitcoin a cauzat ştergerea a peste 300 de miliarde de dolari de pe piaţa criptomonedelor.
  • Marţi criptomoneda a mai primit o lovitură: trei organisme chineze din industria bancară şi de plăţi au emis o declaraţie prin care avertizau instituţiile financiare să nu desfăşoare activităţi legate de moneda virtuală.

Ştirile negative din ultima săptămână au diminuat semnificativ entuziasum pentru Bitcoin.

Pe 12 mai, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de vehicule electrice a suspendat achiziţiile de vehicule folosind bitcoin, invocând îngrijorări legate de mediu. Comentariile lui Musk au făcut ca peste 300 de miliarde de dolari să dispară de pe întreaga piaţă a criptomonedelor în acea zi. Anunţul de suspendare a plăţii bitcoin a venit la doar trei luni după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi va începe să accepte bitcoin în schimbul produselor sale.

Apoi, marţi, trei organisme chineze din industria bancară şi a plăţilor au emis o declaraţie prin care avertizau instituţiile financiare să nu desfăşoare activităţi legate de moneda virtuală, inclusiv tranzacţionarea sau schimbul prin intermediul monedei, relatează CNBC.

Linia dură a Chinei privind monedele digitale nu este nouă. În 2017, autorităţile au închis schimburile locale de criptomonede şi au interzis aşa-numitele oferte iniţiale de monede (ICO), o modalitate prin care companiile pot strânge bani prin emiterea de noi jetoane digitale.

Scăderea Bitcoin a dus la un efect în lanţ pe piaţa criptomonedelor. Ether, moneda digitală care alimentează blockchain-ul Ethereum, a scăzut cu aproape 15% la 3.001,70 de dolari. Dogecoin, o criptomonedă care a început iniţial ca o glumă, a scăzut cu peste 18% la 0,4076 de dolari, potrivit Coinmarketcap.com.

Aproximativ 280 de miliarde de dolari au fost şterse de pe întreaga pieţă a criptomonedelor în ultimele 24 de ore.

Totuşi există şi o veste bună pentru pentru Bitcoin. Analiştii se aşteptă ca scăderea să se oprescă în jurul valorii de 35.000-40.000 de dolari

Vezi și

Liderii aviaţiei europene discută despre cooperare şi conectivitate la Cluj-Napoca

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj împreună cu Air Transport News (ATN) organizează astăzi, la aeroport, …