Foto: GETTY IMAGES

Bill şi Melinda Gates nu aveau semnat un contract prenupţial. Ce se întâmplă cu averea fabuloasă a celor doi

Al 4-lea cel mai bogat om din lume se pregăteşte de divorţ. Bill şi Melinda Gates se despart după 27 de ani şi vor împărţi averea de 146 de miliarde de dolari.

Cu siguranţă va fi un divorţ fără picanterii. Bill şi Melinda Gates erau căsătoriţi de 27 de ani şi nu aveau un contract prenupţial. Ceea ce în mod normal înseamnă că Melindei îi revin jumătate din bunuri. Însă cele două părţi au depus în cadrul cererii de divorţ un acord de separare.

Avocatul Terry Price, expert la Universitatea din Washington, dezvăluie pentru Business Insider că un asemenea acord este alcătuit în cel puţin 1 an de zile având în vedere bunurile deţinute de cei doi. Putem concluziona că această cerere de divorţ este doar ultimul pas şi cei doi s-au separat de ceva timp. Iar Price estimează că va dura doar câteva luni până la finalizarea cererii.

Nici Jeff Bezos nu avea contract prenupţial cu MacKenzie Scott, iar aceasta a primit acţiuni la Amazon în valoare de 35.6 miliarde de dolari. În cazul lui Bill şi Melinda Gates, echipe întregi de avocaţi trebuie acum să identifice tot ce deţin cei doi: de la artă la bijuterii, la terenuri şi case.

Un alt aspect important este că Melinda a fost cea care a depus petiţia de divorţ. Bill Gates putea să respingă cererile acesteia, ceea ce întârzia pronunţarea divorţului, sau să accepte. Cum există deja acel acord de separare, pare destul de sigur că divorţul se va pronunţa în 90 de zile conform legilor statului Washington. Ceea ce înseamnă că pe 3 august vom şti exact cum a avut loc împărţirea bunurilor.

Cofondatorul Microsoft câştigă aproximativ 4.630 USD pe secundă, conform calculelor Business Insider, citat de Mediafax.

Vezi şi

DIVORȚ Angelina Jolie – Brad Pitt. Justiția a decis cine va avea custodia copiiilor

Un judecător din California i-a acordat actorului american Brad Pitt custodia comună a copiilor săi …

loading...