Foto: jurnal.md

Ce șanse au să mai transmită virusul persoanele vaccinate cu ambele doze

Directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, promovează noi date care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu poartă şi nu transmit aproape niciodată virusul SARS-CoV-2, potrivit Business Insider, citat de Mediafax

În timpul unui interviu, Walensky a spus: „Datele noastre de la CDC sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar acest lucru nu este dovedit doar în studiile clinice, ci şi în date din lumea reală”.

Walensky se referă la un nou studiu CDC realizat cu aproape 4.000 de angajaţi din prima linie, unii vaccinaţi şi alţii nu, care s-au testat săptămânal pentru infecţii cu SARS-CoV-2, între decembrie şi martie.

Printre persoanele complet vaccinate din studiu, au fost detectate doar trei cazuri de COVID-19. La polul opus, în cazul participanţilor nevaccinaţi la studiu au fost înregistrate 161 de cazuri de COVID-19.

Cu alte cuvinte, vaccinarea cu ambele doze de Pfizer sau Moderna şi imunizarea în cele două săptămâni după vaccin aproape că au redus la zero toate infecţiile detectabile, indiferent dacă persoanele erau asimptomatice sau nu.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile anti-COVID-19 de la Pfizer şi Moderna sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecţiilor cu SARS-CoV-2 în lumea reală, chiar şi în cazul asimptomatic.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe date pentru a spune acest lucru definitiv, motiv pentru care cercetătorii recrutează în prezent mii de studenţi din întreaga ţară pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate.

Vezi şi

Îți faci poză cu telefonul, iar aplicația îți spune dacă ai sau nu COVID

O companie germană cu sediul în München speră să contribuie la o nouă eră a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...