Foto: digi24.ro

Când se întorc elevii a școală, după vacanța de Paște și 1 Mai. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii din clasele terminale ale şcolilor aflate în scenariul roşu să revină la ore cu efective complete, nu doar jumătate de clasă: „Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Când începe școala. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că elevii revin la şcoală în data de 5 mai, cu excepţia celor din clasele terminale, care vor reveni la şcoală în data de 10 mai.

Întrebat dacă cei aflaţi în scenariul roşu revin toţi sau doar jumătate, Cîmpeanu a răspuns: „elevii de clasa a 8-a revin la şcoală pe data de 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri înainte de examenul de Evaluare Naţională, care va începe pe data de 22 iunie. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor”.

Când începe școala. Anunțul ministrului Educației

Potrivit ministrului, nu se justifică înjumătăţirea efectivelor de elevi în clasele terminale, atunci când în condiţii similare, respectiv suprafeţe identice ale claselor, cei de clasa a 4-a, de exemplu, pot merge toţi la şcoală.

„Am solicitat eliminarea acestei condiţii. De asemenea, am cerut reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o încă din martie pentru a se putea permite prezenţă fizică în toate şcolile speciale. Este vorba despre 185 de şcoli în care învaţă 27.750 de elevi”, spune Cîmpeanu.

 

Vezi şi

„Ce zi e azi? ” şi „Cum să faci bani?” | Ce au întrebat românii pe Google în 2019

De la începutul anului, românii au căutat cel mai des, pe Google, informaţii despre: “Game …

loading...