Foto: Vigili del fuoco - DAPRESS / SplashNews.com

Zeci de sicrie plutesc pe Marea Mediterană. Cum s-a ajuns la această situație – VIDEO

Zeci de sicrie plutesc pe Marea Mediterană după ce s-a surpat o stâncă pe care se afla un cimitir, în Camogli, o stațiune din apropierea orașului Genova, Italia, scrie Daily Mail, preluat de Aleph News.

În imaginile surprinse imediat după eveniment pot fi observate zeci de scrie care plutesc printre moloz. Stânca s-a prăbușit de la o înălțime de aproximativ 50 de metri.

Eforturile de a recupera cât mai multe sicrie sunt încă în desfășurare. Rudele celor îngropați așteaptă să afle dacă rămășițele celor dragi mai pot fi salvate sau vor rămâne pe fundul mării.

Rapoartele sugerează că alunecarea de teren este rezultatul unei eroziuni, care a fost accentuată de furtunile din ultima perioadă. Locuitorii au spus că au auzit alunecarea de teren din casele lor, iar unii au fugit spre cimitir.

Cimitirul Camogli are o vechime de 150 de ani, iar lucrările pentru a consolida stânca „se desfășurau de ceva timp”, a spus primarul după prăbușire.

Primarul Francesco Olivar, de profesie, geolog, a declarat că alunecarea de teren nu a putut fi previzionată și că o mare parte din ceea ce s-a prăbușit este orientată spre stâncă, ceea ce înseamnă că multe dintre sicrie ar putea fi îngropate sub moloz.

Din fericire, cimitirul este închis lunea și nu au fost raportate persoane rănite.

Vezi şi

S-a aflat de ce a decedat profesorul italian vaccinat cu AstraZeneca

Sandro Tognatti, profesorul de clarinet în vârstă de 57 de ani care s-a stins din …

loading...