Șeful Institutului Național de Sănătate Publică, ultimele informații despre VALUL 3 de coronavirus

Medicul Adriana Pistol, şeful Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) a declarat, marţi, că este firesc să ne gândim că numărul de cazuri de COVD-19 va creşte. Unul dintre motive este transmisibilitatea mai mare a tulpinii britanice. Totuşi, această creştere poate fi controlată, spune şeful INSP, potrivit Mediafax.

Întrebată despre valul 3 al pandemiei de COVID-19, dr. Adriana Pistol a spus, în conferinţă de presă, că este normal să ne gândim la creşterea numărului de cazuri.

„Mi se pare că aşa se întâmplă în toată lumea (creşterea numărului de cazuri – n.r.), inclusiv cu o rată de transmisibilitate mai mare a tulpinii britanice, care a început să fie din ce în ce mai prezentă în ţara noastră. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că este firesc să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri. Această creştere, în mod normal ar trebui să fie o creştere controlată dacă continuăm să respectăm măsurile care sunt existente în acest moment. Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla cum spun eu: creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, a spus dr. Pistol.

Aceasta a precizat că nu poate numi această creştere ca fiind „un val” şi nici nu poate şti cât de mare va fi creşterea.

Vezi şi

Îți faci poză cu telefonul, iar aplicația îți spune dacă ai sau nu COVID

O companie germană cu sediul în München speră să contribuie la o nouă eră a …

loading...