Foto: Thomas Kienzle / AFP - Getty Images

O româncă a făcut şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca. În ce stare e femeia

O femeie de 46 de ani a suferit un şoc anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca. Este una dintre reacţiile severe post-vaccinare, transmit reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), relatează Mediafax.

Femeia de 46 de ani a fost vaccinată duminică într-un centru de vaccinare din judeţul Olt şi a dezvoltat o reacţie severă post vaccinare, de tip anafilactic.

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice”, spun cei de la CNCAV.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, iar starea femeii s-a ameliorat rapid.

Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă, care a transportat pacienta la spitalul din Slatina pentru îngrijiri medicale suplimentare.

CNCAV precizează că în prezent starea femeii este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Vezi şi

Bill Gates anunță când scăpăm de pandemie: Până atunci, lucrurile vor reveni la normal

Recent vaccinat cu serul Moderna împotriva Covid-19, filantropul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...