Ion Mihai Pacepa / Foto: mediafax.ro

Ion Mihai Pacepa ar fi murit de COVID-19. Apropiat al fostului şef al DIE: „Boala a realizat ceea ce asasinii sponsorizaţi de România nu au putut”

Fostul şef al şef al Departamentului de Informaţii Externe al Romaniei, Ion Mihai Pacepa, ar fi murit la vârsta de 92 de ani, potrivit publicistului Ronald J. Rychlak, un apropiat al fostului general de securitate, relatează theepochtimes.com, citat de Mediafax.

Fostul şef al şef al Departamentului de Informaţii Externe al Romaniei, Ion Mihai Pacepa ar fi murit la vârsta de 92 de ani, potrivit publicistului Ronald J. Rychlak, un apropiat al fostului general de securitate.

„În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România nu au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” celor care l-au cunoscut, a fost chemat la ceruri pentru răsplata sa veşnică”, a scris Ronald J. Rychlak, un apropriat al fostului şef al DIE.

Jurist, publicist şi profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Mississippi, Ronald J. Rychlak a scris, alături de Ion Mihai Pacepa, cartea „Dezinformarea”.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe, relatează theepochtimes.com.

Pacepa a urcat ierarhic în cadrul serviciului de informaţii ajungând şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957, apoi şef al noului departament de spionaj industrial al României. A fost considerat un om cheie pentru Nicolae Ceauşescu.

Totuşi în 1978 acesta a dat o lovitură puternică Securităţii şi regimului lui Nicolae Ceauşescu prin fuga sa în Vest.

Vezi şi

Cât timp ai anticorpi după ce ai făcut COVID. Anticorpii după vaccin durează mai mult, dar asta nu înseamnă că eşti ferit de o nouă infecţie

Un studiu realizat de cercetătorii italieni arată că anticorpii post-boală durează 8 luni. Studiul a …

Un comentariu

  1. Prezumtivii pretinsi asasini , nu au fost platiti in dollari corespunzator. Un gunoi, un tradator de neam si tara nu poate fi considerat binefacator ,fiind tot din tagma nenorocitorilor acestui popor.

loading...