Ion Mihai Pacepa / Foto: mediafax.ro

Ion Mihai Pacepa ar fi murit de COVID-19. Apropiat al fostului şef al DIE: „Boala a realizat ceea ce asasinii sponsorizaţi de România nu au putut”

Fostul şef al şef al Departamentului de Informaţii Externe al Romaniei, Ion Mihai Pacepa, ar fi murit la vârsta de 92 de ani, potrivit publicistului Ronald J. Rychlak, un apropiat al fostului general de securitate, relatează theepochtimes.com, citat de Mediafax.

Fostul şef al şef al Departamentului de Informaţii Externe al Romaniei, Ion Mihai Pacepa ar fi murit la vârsta de 92 de ani, potrivit publicistului Ronald J. Rychlak, un apropiat al fostului general de securitate.

„În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România nu au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” celor care l-au cunoscut, a fost chemat la ceruri pentru răsplata sa veşnică”, a scris Ronald J. Rychlak, un apropriat al fostului şef al DIE.

Jurist, publicist şi profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Mississippi, Ronald J. Rychlak a scris, alături de Ion Mihai Pacepa, cartea „Dezinformarea”.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe, relatează theepochtimes.com.

Pacepa a urcat ierarhic în cadrul serviciului de informaţii ajungând şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957, apoi şef al noului departament de spionaj industrial al României. A fost considerat un om cheie pentru Nicolae Ceauşescu.

Totuşi în 1978 acesta a dat o lovitură puternică Securităţii şi regimului lui Nicolae Ceauşescu prin fuga sa în Vest.

Vezi şi

24 februarie 2021, încă o zi cu peste 3000 de cazuri de COVID în România și 73 de decese

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.337 …

Un comentariu

  1. Prezumtivii pretinsi asasini , nu au fost platiti in dollari corespunzator. Un gunoi, un tradator de neam si tara nu poate fi considerat binefacator ,fiind tot din tagma nenorocitorilor acestui popor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...