Elon Musk a pierdut în câteva ore peste 4 miliarde de dolari și primul loc în clasamentul miliardarilor

  • Jeff Bezos şi-a recâştigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, punând capăt domniei lui Elon Musk, de aproximativ şase săptămâni, relatează CNN, potrivit Mediafax.
  • Musk a pierdut marţi aproximativ 4,5 miliarde de dolari, după ce acţiunile Tesla (TSLA) au scăzut cu 2,4%, ceea ce a fost suficient pentru a pierde primul loc în clasamentul Bloomberg Billionaires Index.
  • Valoarea netă a lui Jeff Bezos a scăzut, de asemenea, pe măsură ce piaţa a pierdut puţin teren – dar pierderea sa nu a fost la fel de semnificativă, înregistrând o scăzdere de aproximativ 372 milioane dolari.
  • Acest lucru a fost suficient pentru a-şi recupera titlul pe care l-a deţinut timp de aproximativ trei ani.

În prezent, indicele spune că Bezos are o avere de aproximativ 191 miliarde de dolari, comparativ cu 190 de miliarde de dolari pentru Musk.

Creşterea lui Musk pe primul loc s-a produs la începutul lunii ianuarie, când acţiunile Tesla au crescut. Cele 170 de milioane de acţiuni ale Tesla pe care le deţine deja au crescut cu 106 miliarde de dolari în 2020, o creştere de 743% în cursul anului.

Bezos a avut şi el un an 2020 bun. Acţiunile la Amazon ale miliardarului au crescut cu 75 de miliarde de dolari în 2020, la 173,3 miliarde de dolari, pe un val de creştere a vânzărilor online determinate de pandemia Covid-19. La începutul acestei luni, el a anunţat că renunţă la rolul său de CEO şi va trece la rolul de preşedinte executiv la sfârşitul acestui an.

Între timp, Bill Gates rămâne cel de-al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere în valoare de 137 miliarde de dolari.

Vezi şi

Ei sunt miliardarii mai puţin cunoscuţi ai planetei. Mafioţi, dictatori, sultani care nu apar în niciun TOP, dar sunt cei mai bogaţi oameni din lume

În fiecare an, publicaţii internaţionale precum Forbes şi Fortune întocmesc o listă cu cei mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...