Cine este bărbatul costumat în bizon care a năvălit în Capitoliu: adept al teoriilor conspirației, susținător al lui Trump, legat de mișcarea QAnon

Individul costumat în bizon, poate cea mai exotică apariţie printre protestatari, se numeşte Jake Angelli. Încă din 2019, Angeli a manifestat în Arizona, răspândind diferite teorii ale conspiraţiei, dintre care cele mai multe sunt legate de convingerile mişcării QAnon.

Printre susţinătorii preşedintelui Donald Trump care au intrat marţi în Capitolul SUA, unul este inconfundabil. Costumat în blană, cu o pălărie cu coarne şi faţa pictată, Jake Angeli este un susţinător al QAnon care a participat la mitingurile politice de dreapta din Arizona. pe parcursul anului trecut, relatează Mediafax.

Angeli a fost identificat în fotografiile din Washington D.C., în mijlocul protestatarilor care au devenit violenţi şi au luat cu asalt clădirea, determinând ambele camere să îşi suspende activitatea, respectiv certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale pentru fostul vicepreşedinte Joe Biden.

Începând cu anul 2019, Angeli a manifestat în Arizona, răspândind diferite teorii ale conspiraţiei, dintre care cele mai multe sunt legate de convingerile mişcării QAnon.

Într-un interviu din 2020 pentru The Arizona Republic, Angeli a spus că poartă căciulă de blană, îşi pictează faţa şi se plimbă fără cămaşă cu pantaloni zdrenţuiţi ca o modalitate de a atrage atenţia.

Angeli a adăugat că a descoperit o mare parte din informaţiile pe care le deţine prin propriile sale cercetări pe internet. Această cercetare – care include cartea „Iată un cal palid” a autorului William Copper – a implicat grupuri secrete sau oculte, inclusiv Illuminati, Comisia Trilaterală şi grupul Bilderberg.

 

Vezi şi

După o zi marcată de violențe, Congresul SUA confirmă victoria lui Joe Biden – VIDEO

Congresul american a terminat de numărat voturile Colegiului Electoral. Astfel, a fost confirmată victoria preşedintelui …

loading...