Foto: Facebook

„Mandatul de preşedinte pentru mine nu este un premiu sau un privilegiu, ci o mare responsabilitate”. Maia Sandu, primele declarații după anunțarea rezultatelor oficiale – VIDEO

Şefa Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat luni că victoria în alegerile prezidenţiale de duminică nu reprezintă „un premiu sau un privilegiu”, ci „o mare responsabilitate”. [VIDEO LA FINALUL ARTICOLULUI]

Ea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că „solidaritatea şi unitatea moldovenilor au uimit o lume întreagă”, subliniind că victoria şi puterea sunt ale cetăţenilor. Totodată, preşedintele ales a promis alegătorilor că va preţui şi consolida unitatea manifestată de aceştia în alegerile de duminică.

„Încrederea acordată mă onorează şi mă motivează să continuăm pe calea reformării clasei politice. Mandatul de preşedinte pentru mine nu este un premiu sau un privilegiu. Este o mare responsabilitate. Înţeleg că urmează patru ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituţiile statului, dar puterea adevărată e cea oferită de popor. Votul oamenilor dă puterea adevărată necesară pentru a schimba lucrurile şi sunt multe lucruri pentru a fi schimbate”, a precizat Maia Sandu.

CEC a finalizat, luni dimineaţă, centralizarea proceselor verbale din toate cele 2.143 de secţii de votare constituite atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în străinătate, iar datele cumulate arată că Maia Sandu a întrunit 943.486 de voturi (57,75%) din totalul celor 1.633.625 voturi valabil exprimate, în timp ce Igor Dodon a obţinut 690.139 voturi (42,25%).

Vezi şi

Detalii mai puţin ştiute despre Joe Biden, noul preşedinte al Statelor Unite

Joe Biden, noul preşedinte al Statelor Unite, s-a născut acum 77 de ani, naşterea sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...