Foto: economica.net

Şcoala românească în pandemie. Elevii primesc lecțiile direct pe WhatsApp, spun că nu mai înţeleg materia

Aproape 6.200 de şcoli se încadrează în scenariul roşu sau în cel galben. Elevii ar trebui să facă ore pe Zoom, în schimb primesc lecţiile pe WhatsApp, așa că le e greu să mai înțeleagă materia.

Şcoala… fără şcoală. Unii profesori nici măcar nu-şi mai bat capul să explice materia şi trimit lecţiile direct pe WhatsApp, acolo unde elevii ar trebui să facă ore online, relatează Mediafax.

Asta i s-a întâmplat şi Irinei, elevă la un liceu din Constanţa. Şi-a făcut speranţe mari că, în primul an de liceu, va studia materiile preferate şi s-a lovit de o altă problemă a sistemului de învăţământ: profesori care nu prea îşi dau interesul.

„La unele ore făceam online, la unele primeam lecţiile pe WhatsApp. Primeam şi la fizică, primeam uneori la biologie, la matematică uneori, mai făceam şi online. Pentru că e altfel când un profesor îţi explică şi când primesc lecţiile pe WhatsApp, am prins mai greu, adică a fost puţin mai greu să înţeleg lecţiile dar am reuşit la unele. Mi se pare puţin trist, adică mă aşteptam să fie diferit. Nu mă aşteptam să fim într-o situaţie aşa şi mi-ar fi plăcut să le studiez cu profesorul, nu pe WhatsApp. Ne-am ajutat, ne-am descurcat, mai am colegi, colege pe care am încercat să le contactez şi să vorbesc cu ele despre lecţii”, povesteşte Irina.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …