Infidelitate… financiară. Șase din zece bărbaţi români cheltuie bani fără ştirea partenerei

Premieră în România: a apărut primul studiu despre infidelitatea financiară. 6 din 10 bărbaţi cheltuie bani fără ştirea partenerei. Aproape jumătate dintre femei s-au dovedit şi ele „infidele financiar’’, relatează Mediafax.

Şase din 10 bărbaţi sunt infideli. Şi nu e vina ta. Ci a… banilor. Vorbim de infidelitatea financiară. Aproape două treimi dintre românii cu vârsta până în 40 de ani şi care sunt într-o relaţie au cheltuit cel puţin o dată în ultimul an bani fără ştirea partenerului. Nu te pregăti să îl cerţi. Asta pentru că şi jumătate dintre femei au cheltuit bani în secret. Este şi cazul Danielei Stăncescu. Recunoaşte că este infidelă când vine vorba de cheltuit pe ascuns.

  • 23% dintre infideli spun că ascund cheltuielile de teama partenerului
  • 13% de teama de despărţire
  • 18% spun că e doar treaba lor

Bărbaţii cheltuie în secret pe alcool, ţigări, electronice, ieşiri în oraş şi jocuri de noroc. Femeile cheltuie în secret produse cosmetice, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Daniela Stăncescu este consilier parlamentar şi se declară „infidelă financiar în totalitate. Am tot felul de scheme, chiar tips&triks pe care aş putea să le dau. Îi spuneam, nu ştiu, am dat să zicem 50 de lei, deşi probabil suma era mult mai mare. Era ziua mea, m-am dus şi mi-am cumpărat 3 perechi de ghete, mi-am invitat prietenele acasă de ziua mea, iar o pereche de ghete i-am dat-o unei prietene să vină cu ea şi să spună că ea mi-a adus-o cadou.”

Elena Ungureanu, manager de comunicare Provident Finanical IFN: „Sub 50% dintre cei care au recunoscut că nu au fost tocmai fideli financiar au spus că au dat banii pe lucruri nesemnificative. Atunci când ai mai mulţi bani de cheltuit, nesemnificativul se poate reflecta şi într-o cheltuială de 200-300 de lei. Nu e cazul atunci când ai un salariu de sub 2.000 de lei. Am avut cereri expres de confidenţialitate şi să nu spunem. E o teamă de ceartă, o lipsă de comunicare. Trebuie să-şi înţeleagă prima dată venitul, să-şi înţeleagă cheltuielile şi trebuie să înţeleagă această nevoie de economisire.”

Vezi şi

Acestea sunt persoanele cele mai vulnerabile la coronavirus

Sunt trei grupuri de oameni mai vulnerabili în faţa virusului COVID-19. Aceştia sunt: bătrânii, bărbaţii …

loading...