Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Ce coronavirus? Prima zi de şcoală a început cu îmbrăţişări şi fără distanţare fizică

Teoretic, elevii trebuie să păstreze distanţa fizică de minim 1 metru în sala de clasă şi de 1,5 metri, afară. Prima zi, copiii au stat unul lângă altul, aşteptând să intre în curtea şcolii. Medicul şcolar i-a aşteptat la uşă, pentru triajul epidemiologic.

Elevii de la aproape 5.000 de şcoli din ţară au început noul an, după scenariul galben. Merg la ore prin rotaţie, câte o săptămână sau două, după care învaţă de acasă, online, relatează Mediafax.

Când sunt la şcoală au de respectat o sumedenie de reguli, însă în prima zi le-au uitat pe toate. Au spus că revederea colegilor şi a profesorilor este mai importantă decât măsurile impuse de medici. Aşa că au venit mult mai devreme la şcoală, pentru a se întâni. S-au stâns în braţe şi au stat mereu apropiaţi. Cei mai mici dintre ei, cei de casa zero au avut parte şi de o mică festivitate, după care au fost duşi să îşi vadă clasa.

Prima zi de şcoală: Anunţul Monicăi Anisie, în pragul lui 14 septembrie

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat, ieri, că sunt 11 judeţe unde nu există nicio şcoală în scenariul roşu. Adică şcolile de acolo îşi vor putea desfăşura activitatea în scenariul galben sau verde.

Ea mai anunţă că 106 cadre didactie din toată ţara sunt spitalizate şi 91 sunt în concediu medical. Iar 293 de cadre care se află în carantină şi-au exprimat dorinţa de a face şcoală online.

  • 12.423 unităţi pot funcţia în scenariul verde
  • 4.915 unităţi sunt în scenariul galben
  • 262 unităţi sunt în scenariul roşu

100.000 de elevi vor învăţa în scenariul roşu şi anume în sistem online. Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui nu sunt în scenariul roşu.

Vezi şi

Coronavirus 17 septembrie: 1.679 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, din 24.025 de teste efectuate

1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...