Foto: digi24.ro

România are 80 de infectări la 100.000 de locuitori, Italia are 6! Doctorul Rafila: Rata de infectare este de 10-12 la sută, suntem pe primul loc în UE

Rata de infectare este de 10%-12%, fiind luată în considerare cifra de duminică, atunci când nu se testează persoanele care pleacă în vacanţă. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană, cu 80 de infectaţi la 100.000 de locuitori, Italia are 6, relatează Mediafax.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, la Marius Tucă Show despre situaţia actuală a pandemiei din România, precizând că adevărata rată de infectare nu este 5%-6%, ci 10%-12%, pentru că trebuie luată în seamă ziua de duminică, atunci când nu se testează benevol persoane.

”Avem o rată de infectare de 10%-12%, duminica este excepţia care confirmă regula, pentru că duminica nu se fac teste pentru persoane care pleacă în vacanţă. Duminica trecută am avut o rată de aproape 11%. Rata de 5%-6% este dată de o situaţie când peste 40%-45% sunt persoane care se testează benevol. În rândul acestora avem sub 1 la 1000 proporţia de infectaţi, deci practic noi suntem între 10% şi 12% rata de teste pozitive la persoanele de pe lista INSP”, a precizat profesorul Rafila.

Acesta a subliniat că cifrele de la OMS arată în continuare rata de 1,2 rata de infectare, cam aceeaşi din aprilie-mai, ceea ce înseamnă că o persoană infectată infectează mai mult de un individ.

Alexandru rafila a spus că important este cât timp se menţine această rată pozitivă. Acum, în România, avem o creştere care durează de două luni şi aceasta este cauza numărului mare de cazuri zilnice.

”Oamenii trebuie să înţeleagă că este vorba de o situaţie serioasă, nu dramatică, şi cel mai important este cum comunicăm, cum explicăm românilor măsurile care trebuie respectate”, a adăugat Alexandru Rafila.

Vezi şi

Premierul Câțu: Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal / Vom încerca să creştem numărul de doze – VIDEO

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că România va încerca să crească numărul de doze …

loading...