Acţiunile unei companii suedeze care testează un spray oral ce poate dezactiva coronavirusul au explodat pe bursă

Acţiunile Enyzmatica (ENZY), companie suedeză care dezvoltă şi vinde dispozitive medicale cu tehnologie de barieră pentru bolile asociate infecţiilor, au înregistrat un salt de până la 80% pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de luni întrucât compania a anunţat că rezultatele preliminare arată capacitatea unui spray oral de a dezactiva SARS Cov 2, scrie publicaţia MarketWatch, citată de ZF.

Prin urmare, capitalizarea companiei a urcat la circa 320 milioane de euro. Studiul a demonstrat că ColdZyme dezactivează 98,3% din SARS Cov 2, susţine compania.

„Chiar dacă rezultatele actuale in vitro nu pot fi traduse direct în eficacitate clinică, este foarte interesant faptul că ColdZyme este capabil să dezactiveze eficient SARS-CoV-2 in vitro, deoarece constituie o dovadă de principiu care poate fi adusă în continuare în clinică. Astfel, rezultatele indică faptul că ColdZyme poate oferi o barieră de protecţie împotriva SARS-CoV-2”, spune Claus Egstrand, directorul operaţional al Enzymatica, citat de MarketWatch.

Vezi și

Veste importantă pentru românii care au bani la CEC Bank. Decizia băncii în legătură cu retragerile de numerar

CEC Bank continuă procesul de modernizare şi digitalizare, dezvoltând noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei de …