Foto: AFP

Motivul incredibil pentru care Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, ameninţă Coreea de Sud cu represalii

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, a anunţat că se va recurge la represalii împotriva Coreei de Sud, acţiuni ce ar putea implica inclusiv ofensiva armată, în condiţiile în care dezertorii nord coreeni continuă să trimită peste graniţă mâncare şi materiale de propagandă, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Kim Yo Jong, care este unul dintre principalii consilieri ai lui Kim Jong Un, a emis acest avertisment prin intermediul unui comunicat publicat de agenţia de stat KCNA, sâmbătă.

„Exercitând puterea cu care am fost învestită de Liderul Suprem, de partid şi de stat, am dat instrucţiuni departamentului ce se ocupă de relaţia cu partea adversă să ducă la capăt acţiunea preconizată”, a spus Kim.

Declaraţia acesteia, ce nu oferă detalii despre următoarea acţiune, vine la câteva zile după ce Coreea de Sud a acţionat în instanţă dezertorii nord-coreeni care trimit peste graniţă, cu ajutorul unor baloane sau al unor sticle, orez sau pliante prin care critică regimul din Coreea de Nord.

Vezi şi

ONU, raport alarmant: Coreea de Nord a dezvoltat „probabil” dispozitive nucleare care pot fi ataşate rachetelor balistice

Coreea de Nord continuă dezvoltarea programului său nuclear şi mai multe ţări cred că „a …

loading...