General american: Rusia ar putea invada România, dacă SUA retrage trupele din Germania

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges, care a comandat forţele terestre americane din Europa, a avertizat, duminică, în cadrul unui interviu pentru The Times, că retragerea forţelor americane din Germania reprezintă un risc la adresa securităţii Europei, conform Rador, citat de Mediafax.

„Dacă Kremlinul consideră că ţările NATO nu sunt solidare, ar putea încuraja Rusia să lanseze o invazie asupra României sau ţărilor baltice”, a declarat generalul american.

Generalul-locotenent în rezervă Ben Hodges a realizat, de curând, în cadrul Institutul de cercetare CEPA (Center for European Policy Analysis) o strategie pentru flancul estic al NATO, intitulată: ONE FLANK, ONE THREAT, ONE PRESENCE unde a considerat că acţiunile Rusia sunt cea mai mare ameninţare la adresa securităţii României.

Referitor la acţiunile viitoare ale Kremlinului, generalul american a spus că Rusia are dorinţa să controleze Nordul Mării Negre şi anticipează că „Odesa este în meniu la un moment dat, ceea ce înseamnă că şi Moldova este în calea ei”.

Vezi şi

Vine valul trei? România, încă o zi cu peste 4.000 cazuri noi de coronavirus

Până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane …

loading...