foto: crosswalk.com

Arhiepiscopului de Canterbury: „Nu vedeţi doar un Iisus alb, ci un Isus negru, sau un Iisus asiatic sau un Iisus din Orientul Mijlociu”

În timpul unei intervenţii pentru BBC Today, Welby a fost întrebat dacă felul în care Biserica occidentală „îl înfăţişează pe Iisus” trebuie „gândit din nou” şi „reimaginat”, în lumina protestelor recente purtate sub sloganul „Black Lives Matter”, relatează Mediafax.

„Da, bineînţeles că da”, a răspus el, adăugând că Iisus este portretizat diferit în ţările din întreaga lume. În timpul vizitelor sale internaţionale, în calitate de şef al Bisericii Anglicane, acesta spune că a văzut variate moduri de reprezentare a Mântuitorului.

„Nu vedeţi doar un Iisus alb, ci un Isus negru, sau un Iisus asiatic sau un Iisus din Orientul Mijlociu, ultima variantă fiind şi cea mai precisă din punct de vedere istoric.”

Acesta a insistat asupra diversităţii culturale, arată CNN. „Îl vezi în tot atâtea feluri câte culturi, limbi şi modalităţi de înţelegere a lumii există.”

Welby a adăugat că reprezentările lui Iisus servesc mai degrabă ca „amintire a universalităţii lui Dumnezeu, care a devenit pe deplin uman.”

Vezi şi

INTERVIU – Teoriile despre RASISM şi PROTESTELE din SUA, date peste cap

Foarte critic impotriva ideologiei „Black Lives Matter”, acest profesor afro-american de ştiinţe politice la Kentucky …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...