foto: latino-review.com

40 de ani de la „Imperiul contraatacă”. Cum a păstrat George Lucas secretul lui Darth Vader

”Luke, eu sunt tatăl tău”. O replică ce a schimbat nu numai soarta lui Luke Skywalker ci tot universul Star Wars. 40 de ani au trecut de când am auzit-o în „Imperiul Contraatacă” şi cred că nici tu n-ai uitat-o.

E poate cel mai bine apărat secret al vremii. O întreagă maşinărie de dezinformare a fost pusă la punct de George Lucas. Scenariştii au scris dialoguri false, care să-i deruteze pe vânătorii de spoilere, au mers până la scurgerea de zvonuri false către presă, unele tabloide britanice titrând că Obi-Wan Kenobi ar fi personajul negativ.

În ziua filmării, doar George Lucas, scenaristul Lawrence Kasdan, producătorul Gary Kurtz şi regizorul Irvin Kershner cunoşteau secretul. Au mai primit o singură persoană în cercul cunoscătorilor – Mark Hamill.

La premieră, fanii au fost şocaţi, iar secretomania i-a făcut pe unii să creadă că Darth Vader l-a minţit pur şi simplu pe Luke Skywalker.

De fapt, asta şi urmărise George Lucas şi, de atunci încolo, secretomania a devenit una din condiţiile de bază pentru viitoarele filme Star Wars. Ca atare, vânătoarea de spoilere a devenit fenomen mondial.

Vezi şi

Lovitură pentru Zuckerberg. „Luke Skywalker” renunţă la Facebook

Actorul Mark Hamill, celebru pentru rolul Luke Skywalker din saga „Star Wars”, a anunţat că …

loading...