Foto Olivier Douliery/Abaca

Hackerii au dat peste „lucruri murdare” despre Donald Trump

Un grup de hackeri a furat 756 de gigabytes de informaţii de la una dintre cele mai cunoscute firme de avocatură din SUA. Ei şi-au dublat suma de răscumpărare şi au ameninţat că vor lansa „lucruri murdare” despre Donald Trump dacă suma de 42 de milioane de dolari nu este plătită, relatează Mediafax.

Firma de avocatură reprezintă personalităţi precum Lady Gaga, Drake, Elton John, Madona, Robert de Niro sau LeBron James. Iniţial grupul de hackeri a cerut 21 de milioane pentru a nu publica datele, dar acum aceştia au dublat suma.

„Următoarea persoană despre care vom publica este Donald Trump. Urmează alegerile şi am găsit o tonă de lucruri murdare”, au precizat hackeri, potrivit Page Six.

Totuşi mai multe surse spun că Trump nu a fost client al firmei de avocatură. Firma nu a dorit să negocieze cu grupul responsabil pentru atacuri, potrivit unei surse a Page Six.

FBI consideră actele de acest tip terorism şi nu încurajează negocierea.

Grupul ce a atacat firma de avocatură a furat în ianuarie date şi de la compania Travelex din Marea Britanie. Compania a plătit 2,3 milioane de dolari în Bitcoin pentru recuperarea datelor potrivit The Wall Street Journal.

Vezi şi

Ofertă de 100 de milioane de dolari pentru Donald Trump să își scrie biografia

Cărţile despre actualul preşedinte al Statelor Unite au fost bestseller-uri în ultimii patru ani. Acum, …

loading...