Foto: mediafax.ro

60 de ani de la capturarea nazistului Adolf Eichmann, care a exterminat 6 milioane de evrei. Cum a decurs operaţiunea Mossad-ului

S-au împlinit sc 60 de ani de la una dintre cele mai importante misiuni ale Mossad-ului, serviciul israelian de informaţii externe.

Pe 11 mai 1960, agenţii acesteia au reuşit să îl captureze pe Adolf Eichmann, cel care a organizat exterminarea a peste 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. El a fost prins în Argentina, după o operaţiune care a durat mai mulţi ani, relatează Mediafax.

Adolf Eichmann a fost iniţial capturat de soldaţii americani, imediat după sfârşitul războiului, dar a reuşit să evadeze. În 1950 a reuşit să fugă în Argentina, unde şi-a schimbat numele şi s-a angajat la fabrica Mercedes Benz din Buenos Aires.

A făcut însă o greşeală: nu le-a schimbat numele soţiei şi copiilor. Aşa a fost reperat şi, în cele din urmă, capturat. În 1961 el a fost judecat şi condamnat la moarte pentru crime împotriva poporului evreu, respectiv împotriva umanităţii. A fost executat în mai 1962.

Vezi şi

Se reiau zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj către Israel

Compania aeriană WIZZ AIR va relua zborurile de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj către Tel Aviv,începând cu …

loading...