Foto: mediafax.ro

60 de ani de la capturarea nazistului Adolf Eichmann, care a exterminat 6 milioane de evrei. Cum a decurs operaţiunea Mossad-ului

S-au împlinit sc 60 de ani de la una dintre cele mai importante misiuni ale Mossad-ului, serviciul israelian de informaţii externe.

Pe 11 mai 1960, agenţii acesteia au reuşit să îl captureze pe Adolf Eichmann, cel care a organizat exterminarea a peste 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. El a fost prins în Argentina, după o operaţiune care a durat mai mulţi ani, relatează Mediafax.

Adolf Eichmann a fost iniţial capturat de soldaţii americani, imediat după sfârşitul războiului, dar a reuşit să evadeze. În 1950 a reuşit să fugă în Argentina, unde şi-a schimbat numele şi s-a angajat la fabrica Mercedes Benz din Buenos Aires.

A făcut însă o greşeală: nu le-a schimbat numele soţiei şi copiilor. Aşa a fost reperat şi, în cele din urmă, capturat. În 1961 el a fost judecat şi condamnat la moarte pentru crime împotriva poporului evreu, respectiv împotriva umanităţii. A fost executat în mai 1962.

Vezi şi

Ushuaia

57 de oameni s-au infectat în mod misterios cu COVID, după ce au stat 35 de zile pe mare. La plecare erau sănătoşi

Oficialităţile din Argentina încearcă să rezolve cazul misterios a 57 de marinari care au fost …

loading...