Foto: Bret Hartman/TED

Bill Gates despre coronavirus: Este ca un război, doar că suntem toţi în aceeaşi tabără!

Bill Gates a comparat pandemia cu Al Doilea Război Mondial şi a spus că este „imposibil să exagerezi durerea care va veni şi în anii ce urmează”, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax.

Miliardarul a transmis, într-un mesaj pe o reţea socială, cum „prima pandemie modernă” va defini o generaţie.

„Este ca un război mondial, doar că în cazul acesta, suntem toţi în aceeaşi tabără. Este imposibil că exagerezi durerea pe care oamenii o vor simţi acum şi care va continua în anii care vin”, a scris Bill Gates.

Fondatorul Microsoft şi soţia lui, Melinda, au donat în jur de 45 de miliarde de dolari pentru cercetarea ce are ca scop găsirea unui vaccin.

„Melinda şi cu mine am crescut învăţând despre faptul că Al Doilea Război Mondial a fost un moment definitoriu pentru generaţia părinţilor noştri. Într-un mod similiar, pandemia de COVID-19 – prima pandemie modernă – va defini această eră.

Niciunul dintre cei ce vor supravieţui Pandemiei 1 nu o va uita vreodată”, a adăugat Bill Gates.

În descrierea despre cum societatea va reveni din izolare, Gates a spus să ne imaginăm „restaurante care aşază clienţii doar la anumite mese şi avioane cu locurile din mijloc libere”.

El a avertizat: „Dacă în primăvara din 2021, oamenii vor merge la evenimente publice mari – precum meciuri sau concerte pe stadion – acest lucru se va întâmpla pentru că, în mod miraculos, vom avea un tratament care le va da încredere oamenilor să iasă din nou”.

Vezi și

Ultima conversație purtată de Alexei Navalnîi cu fiica lui, înainte să fie arestat. „L-am îmbrățișat și mi-a spus: …”

Alexei Navalnîi s-a stins din viață la data de 16 februarie 2024, într-un lagăr din …