Foto: aljazeera.com

Mărturia unui român care lucrează pe ambulanţă în Italia: Este un ritm de muncă infernal

Octavian, un ambulanţier român care lucrează în zona Lombardia, spune că transportă zilnic zeci de persoane infectate cu COVID-19, scrie Mediafax. Bărbatul se teme pentru viaţa lui şi spune că ritmul de lucru este infernal. Octavian spune că spitalul unde lucrează abia mai face faţă cazurilor noi.

„Astăzi, pentru a ne elibera puţin de stres, facem doar transferuri de la un spital la altul, eu împreună cu colegul meu”, spune Octavian.

Octavian este ambulanţier la un spital mare din zona Lombardia, focarul italian al epidemiei. Bărbatul, de loc din Galaţi, spune că lucreză de mai multe zile la foc continuu. Se teme pentru viaţa lui. Transportă aproape zilnic zeci de oameni infectaţi.

„Cel mai mult teamă mi-a fost ieri, pentru că ieri am făcut 13 pacienţi, toţi poziviti. cred că mai mult ca ziua de ieri nu mi-a fost teamă în nicio zi. Încercăm să ne îmbărbătăm unii pe alţii dar ieri a fost punctul critic”, spune Octavian.

Octavian povesteşte că spitalul la care lucrează nu mai face faţă numărului mare de cazuri noi, aşa că incinta a fost reorganizată.

„În camera caldă unde intram noi cu ambulanţele, unde se descărcau pacienţii care primeau prim ajutor, au fost nevoiţi să închidă, pentru că nu mai sunt locuri în spital. Se lucrează la ritmuri infernale şi nu ştiu cum o să se termine toată situaţia asta.”

Bărbatul ne spune şi unde crede el că au greşit autorităţile italiene în gestionarea crizei.

„Te prezentai la prim ajutor, şi se făcea tamponul, te găsea pozitiv, nu erai grav, te trimitea acasă în carantină. Până au luat decizia să fie transportaţi cu ambulanţa, au trimis pacienţii cu tramvaiul, cu autobuzul, cu taxiul, cu mijloace proprii.”

Situaţia se menţine critică în Italia. Sunt peste 1800 de morţi şi aproape 25.000 de îmbolnăviri.

Vezi şi

BREAKING NEWS | Marea Britanie, prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech

Marea Britanie a devenit miercuri prima ţară din lume care a aprobat spre utilizare vaccinul …

loading...