Atacul cu cuţit, comis în Londra, revendicat de Stat Islamic

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, luni, atacul comis duminică de un militant islamist în oraşul Londra, soldat cu rănirea a trei persoane, relatează Mediafax.

„Autorul atacului comis în zona Streatham, în sudul Londrei, făcea parte din combatanţii Statului Islamic”, anunţă reţeaua teroristă într-un comunicat difuzat pe propria agenţie de presă, Amaq.

„Atacul a fost comis ca reacţie la apelurile de vizare a cetăţenilor din ţările coaliţiei antiteroriste internaţionale”, precizează organizaţia teroristă sunnită, conform Institutului american SITE, specializat în monitorizarea grupurilor islamiste şi potrivit cotidianului Le Figaro.

Trei persoane au fost rănite în atacul comis duminică în zona Streatham din Londra, a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţii de poliţie. Incidentul este considerat de tip terorist.

Potrivit unor surse citate de postul Sky News, autorul atacului era militant islamist şi era monitorizat de serviciile secrete britanice.

Vezi și

„Aproape în toate instituţiile statului avem agenţi ai serviciilor secrete ruse”, declară un fost oficial moldovean din zona securității naționale

Fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru securitate naţională din legislativul de la Chişinău, Chiril Moţpan, …