Foto Olivier Douliery/Abaca

Trump: „Fabricăm rachete hipersonice, dar nu vrem să le folosim. Iran dă înapoi, e bine pentru toată lumea” – VIDEO

Donald Trump a susţinut miercuri o declaraţie de presă după atacul Iranului asupra bazelor militare americane din Irak, relatează Mediafax.

Sinteza declaraţiilor făcute de Donald Trump:

-Iranului nu i se va permite să aibă arme nucleare. Niciun american nu a avut de suferit în atacul de noaptea trecută. Toţi soldaţii noştri sunt în siguranţă, iar pagubele sunt minime. Se pare că Iranul dă înapoi, este un lucru bun pentru întreaga lume.Statele care au tolerat Iranul până acum trebuie să ştie ca acele zile au trecut.

-Qassem Soleimani punea la cale alte atacuri şi noi l-am împiedicat. Ar fi trebuit eliminat cu multă vreme în urmă. Moartea lui transmite un mesaj: Iranul nu mai poate ameninţa Statele Unite.

-Statele Unite au decis să impună noi sancţiuni Iranului, acestea vor rămâne în vigoare până când conducerea Iranului nu îşi va schimba atitudinea.

-Marea Britanie, Germania sau Rusia trebuie să se rupă de rămăşiţele Iranului.

-Cer NATO să se implice mai mult în procesul din Orientul Mijlociu.

-Suntem independenţi energetic şi nu mai avem nevoie de petrolul din Iran. Armata americană a fost reconstruită, e mai puternică decât niciodată. Avem în fabricaţie rachete hipersonice. Nu înseamnă că vrem să le folosim, nu o să le folosim.

Preşedintele Donald Trump a transmis pe Twitter că miercuri va face declaraţii în legătură bombardamentele din Irak, care au vizat forţele americane din această ţară.

„Totul bine! Rachete lansate din Iran spre două baze militare situate în Irak. Evaluarea victimelor şi daunelor are loc acum. Până acum totul bine! Avem, de departe, cea mai puternică şi mai bine echipată forţă militară din lume! Voi face declaraţii mâine (miercuri, n.red.) dimineaţă”, se afirmă într-un mesaj publicat de Trump pe Twitter.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, Iranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel puţin două baze din Irak unde sunt prezente trupe americane, ca replică la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

Vezi şi

Coreea de Nord anunţă „deteriorarea relaţiilor” cu SUA. „Nu există nimic mai ipocrit decât o promisiune goală”

La doi ani de la summit-ul istoric din Singapore, Coreea de Nord nu priveşte cu …

loading...