Şeful Pentagonului: Nu sunt dovezi că Iranul pregatea atacuri la 4 ambasade americane

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că nu a văzut dovezi concrete că Iranul plănuia să atace patru ambasade americane, afirmaţie făcută de preşedintele american Donald Trump pentru a justifica asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani, relatează New York Times, citat de Mediafax.

„Ceea ce a spus preşedintele privind cele patru ambasade este ceea ce cred şi eu. Iar el a spus că este de părere că probabil ar putea să vizeze ambasade în regiune”, a declarat Esper.

„Nu am văzut o dovadă privind cele patru ambasade”, a mai afirmat acesta pentru CBS.

De la confirmarea că liderul militar iranian Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac al SUA, oficialii din cadrul Administraţiei au susţinut că au luat această decizie din cauza unui atac iminent asupra diplomaţilor americani şi trupelor americane staţionate în Irak şi în alte părţi din regiune.

Democraţii şi câţiva republicani s-au declarat nemulţumiţi faţă de justificarea deciziei privind asasinarea lui Soleimani.

Donald Trump a declarat vineri că Iranul probabil viza ambasade americane în Bagdad şi că voia să atace patru ambasade americane înainte ca Soleimani să fie ucis.

„Vă putem spune că probabil avea să fie vizată ambasada de la Bagdad. Pot dezvălui că sunt de părere că era vorba despre patru ambasade”, a declarat liderul de la Casa Albă pentru Fox News.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Vezi şi

A început procesul istoric împotriva lui Donald Trump // Reacţia preşedintelui SUA

Judecătorul John Robert, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus joi seară jurământul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...