foto sputniknews.com

Merkel şi Putin anunţă că Nord Stream 2 va fi pus în funcţiune, în ciuda sancţiunilor anunţate de SUA

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin au confirmat că gazoductul Nord Stream 2 va începe să funcţioneze, în ciuda sancţiunilor anunţate de Statele Unite, potrivit postului Deutche Welle, citat de Mediafax.

„Sper că până la sfârşitul acestui an, sau în primul trimestru al anului viitor, lucrările vor fi finalizate şi conducta de gaz va începe să funcţioneze”, a spus Putin la o conferinţă de presă comună cu Merkel.

La rândul ei, Merkel a spus că „nu este de acord cu abordarea SUA” de a impune sancţiuni, adăugând că „în ciuda sancţiunilor, va fi posibilă finalizarea Nord Stream 2 … Există o anumită întârziere, dar va fi finalizată”.

Cei doi lideri s-au întâlnit sâmbătă la Moscova, unde au discutat despre controversata conductă de gaz Nord Stream 2, situaţia de criză din Iran şi propunerea de a găzdui negocierile de pace din Libia la Berlin.

Nord Stream 2 urmează să livreze gaz rusesc în Germania, care se bazează foarte mult pe firmele ruse pentru nevoile sale energetice. Gazoductul a fost ţinta sancţiunilor anunţate de către guvernul SUA, care susţine că instalaţia, care aparţine companiei petroliere de stat din Rusia, Gazprom, ar putea fi folosită ca „instrument de constrângere” şi ar putea transforma Germania într-un „ostatic al Rusiei”.

Vezi şi

Donald Trump a povestit ultimele momente din viaţa lui Qassem Soleimani, generalul iranian asasinat de americani

Generalul iranian Qassem Soleimani, liderul Forţei Quds, a fost ucis pe 3 ianuarie într-un atac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...