A început procesul istoric împotriva lui Donald Trump // Reacţia preşedintelui SUA

Judecătorul John Robert, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus joi seară jurământul în Senatul SUA în calitatea de coordonator al procesului împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează CNN, preluat de Mediafax.

John Roberts va fi coordonatorul procesului intentat de Camera Reprezentanţilor în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump.

De asemenea, senatorii au depus jurămintele pentru procesul intentat preşedintelui Statelor Unite.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

DONALD TRUMP CONSIDERĂ „FARSĂ” PROCEDURA DEMITERII / PROCESUL DIN SENAT TREBUIE SĂ FIE „FOARTE RAPID”

Procesul din Senat ar trebui să se deruleze „foarte rapid”, a declarat joi seară preşedintele Statelor Unte, Donald Trump, referindu-se la procedura demiterii, pe care a catalogat-o drept o „farsă”, informează CNN.

„Procedura demiterii este o farsă”, a afirmat Donald Trump la Casa Albă, catalogând drept „perfectă” conversaţia telefonică pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Procesul din Senat ar trebuui să se deruleze foarte rapid”, a precizat liderul SUA.

Donald Trump a negat că ar avea cunoştinţă despre o scrisoare trimisă de avocatul său, Rudy Giuliani, prin care era solicitată o întrevedere privată cu Volodimir Zelenski. Rudy Giuliani afirma în scrisoare că Donald Trump „avea cunoştinţă” şi îşi dăduse „consimţământul” pentru solicitare.

Vezi şi

Americanii folosesc o metodă revoluţionară pentru a salva pacienţii critici cu COVID

Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei …

loading...