Ziua Internațională a Aviației Civile, sărbătorită pe Aeroportul Cluj cu lansare de carte și expoziție de fotografii – VIDEO, FOTO

Ziua Internațională a Aviației Civile a fost sărbătorită, în avans, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj cu o lansare de carte și vernisajul unei expoziții de fotografii.

Aeroportul Cluj și Asociația pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii, filiala Cluj, au organizat vinmeri un eveniment în cadrul căruia a avut loc lansarea cărții „ Aviația Clujeană”. Volumul de texte și fotografii cuprinde capitole dedicate istoriei aviației civile și militare clujene și personalităților care au marcat înfăptuirea ei.

În cadrul aceluiași eveniment a avut loc și vernisajul unei expoziții de fotografii, care surprind fapte ce au avut loc de-a lungul timpului și personalități care au marcat istoria aviației civile și militare clujene. Aeroportul Internațional Cluj a prezentat o selecție de 50 de fotografii care evidențiază momente importante privind evoluția sa, începând cu anul 1917, când au avut loc primele mișcări aviatice, până în prezent.

Cuvântul de deschidere a fost susținut de dr. ing. David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj, iar cartea a fost prezentată de comandor av. r. Laurențiu Buzenchi, președintele ARPIA, filiala Cluj, prof. dr. Simon Simion de la UBB Cluj și gl. av. rtr. Iosif Rus, președintele național al ARPIA.

La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj, reprezentanții societății academice clujene, cadre militare, reprezentanți ai instituțiilor care își desfășoară activitatea în perimetrul aeroportuar, angajați ai aeroportului și reprezentanții ARPIA.

Evenimentul organizat vineri precedă celebrarea Zilei Internaționale a Aviației Civile.

Vezi și

Aeroportul Cluj a oprit în instanţă schimbarea Consiliului de Administraţie

Aeroportul Internaţional Cluj a câştigat, la Curtea de Apel Cluj, recursul înaintat de Consiliului Județean …