Ion Iliescu
Ion Iliescu | Foto: rfi.ro

„Trebuie să știm adevărul, oricât de dur ar fi!” Rareş Bogdan a explodat după ce Iliescu a spus că e cazul să nu mai căutăm vinovaţii de la Revoluţie

Ion Iliescu a scris pe blogul său că e momentul să nu mai căutăm vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989.

„România s-a schimbat mult în ultimii treizeci de ani. Și, cu toate greșelile, și eșecurile, schimbarea a fost una în bine. Binele nu este nici atât de mare, precum ni-l dorim, dar nici atât de mic pe cât ne place să spunem. Binele este operă colectivă, așa cum Revoluția și schimbările care au însoțit-o au fost operă colectivă. Este momentul să încetăm să căutăm vinovați în orice situație în care este nevoie de soluții. Să ne asumăm responsabilități, ca niște cetățeni conștienți de drepturile, libertățile și obligațiile noastre”.

Prim vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a reacţionat dur la afirmaţiile fostului preşedinte.

„Ba da, să-i căutăm! Trebuie să oprim sângele care încă ne curge din inimă, după 30 de ani! Dacă nu ne vindecăm sufletele, vom duce cu noi mortul crescut în ele până ne va roade ființa! În absența adevărului, ne vom topi! Din cenușă probabil că ies păsări, dar fără curățenie morală, ele nu au aripi! Trebuie să știm adevărul, oricât de dur ar fi! Pentru cei care și-au văzut copiii, părinții, frații împușcați fără să știe cine a dat ordin să fie apăsat trăgaciul! Ceaușescu nu mai era, dar copiii continuau să moară!

Cineva a dorit ca România să nu devină o democrație, ci un sconcs cu față umană! Cineva a refuzat să permită oamenilor liberi să devină decidenții destinului lor! Cineva s-a opus cu armele lumii care se schimba pentru a lăsa spiritul să clădească pentru toți! Iar CINEVA trebuie să plătească! Acest comunism după care mai plâng unii a fost o rană infernală, care a mutat genetic conștiințele, atitudinile, simțirile unui popor atât de bun, atât de minunat, atât de inteligent!! Comunismul a fost o andrea înfiptă în cortexul frontal al României, el trebuie pulverizat! Să ne ajute Dumnezeu!”, a reacţionat Rareş Bogdan.

Vezi şi

„Acum la TREABĂ!” Rareş Bogdan, mesaj tranşant pentru Guvernul Orban după ce preşedintele Iohannis a convins Europa să trimită 80 de miliarde de euro în România

Preşedintele Iohannis a anunţat că România a obţinut, în urma negocierilor-maraton de la Summitul UE, …

loading...