siri iPhone

„Siri, sună la 911!” Cum i-a salvat asistentul virtual de la Apple viaţa unui tânăr

Bărbatul din oraşul Charles, Iowa, a strigat: „Siri, sună la 911” atunci când a plonjat cu maşina în apele îngheţate ale unui râu. Acest lucru i-a salvat viaţa, potrivit CNN, preluat de Mediafax.

Gael Salcedo, în vârstă de 18 ani, se întrepta către Colegiul Comunitar din Iowa de Nord când Jeep-ul său a derapat pe o porţiune îngheţată a drumului. Şoferul a pierdut controlul maşinii, care s-a prăvălit drept în Râul Winnebago, după cum a relatat CNN.

„Nu ştiam ce se întâmplă şi nici ce să fac. Nu mă gândeam decât că urmează să mor ”, a povestit Salcedo. Tânărul a coborât geamurile, îngrijorat că maşina s-ar putea scufunda. Temperatura apei din jurul său era însă cu mult sub pragul de îngheţ.

Şoferul nu-şi putea găsi telefonul, aşa că a apelat la ajutorul lui Siri, asistentul virtual Apple. Autorităţile şi ajutoarele au sosit la locul accidentului în scurt timp, dar curenţii râului imobilizaseră potriera din dreptul victimei. „Aveam mâinile îngheţate. Nu-mi mai simţeam picioarele, iar cursul apei era foarte puternic”, a povestit Salcedo. „Am reuşit cu greu să ajung pe uscat.”

Cu ajutorul salvatorilor, tânărul a fost preluat de o ambulanţă. Acesta a fost externat în scurt timp.

Vezi şi

Producţia de telefoane iPhone ar putea fi afectată de epidemia de coronavirus

Planurile companiei americane Apple Inc. vizând majorarea cu 10% a producţiei de telefoane iPhone, în …

loading...