Cât de sănătoasă este berea? Ce spun studiile

Berea, deşi are beneficii importante pentru sănătate, nu este percepută ca atare în aceeaşi măsură ca vinul, uneori dimpotrivă, deoarece consumatorii de bere tind să aleagă alimente mai puţin sănătoase, arată studii prezentate la Simpozionul “Bere şi Sănătate” de la Bruxelles.

Consumul moderat de vin reduce riscul de boli cardiovasculare cu 32%, iar cel de bere cu 22%, a arătat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona.

Berea este o sursă importantă de polifenoli (antioxidanţi ce previn bolile cardiovasculare, cancerul şi reduc efectele îmbătrânirii), având un conţinut mai ridicat al acestor substanţe decât vinul alb, dar mai scăzut decât cel roşu.

Pe de altă parte, mai multe studii făcute de-a lungul timpului indică o stare mai bună a sănătăţii la băutorii de vin, faţă de băutorii de bere, a arătat cercetătoarea olandeză Edith Feskens, de la Universitatea din Wageningen.

Vezi şi

Tot ce şi-a dorit a fost să bea o ultimă bere pe patul de moarte. Fotografia a devenit virală pe internet

De ce atât de mulţi dintre noi rezonăm cu fotografia unui bunic surprins în ultimele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.