Atenţie la ceaiul de tei, poate deveni TOXIC dacă nu este preparat corect

Cu un parfum dulce, uimitor şi care îmbată sufletul, teiul este un excelent medicament. Dacă se prepară corect, ceaiul este un remediu pentru mai multe afecţiuni, însă pe loc poate deveni nociv pentru organism, scrie Feel Like Cooking.

Deşi teiul aduce numeroase beneficii organismului, este important de ştiut că această plantă nu este recomandată tuturor persoanelor, aşa cum am fi tentaţi să credem.

“Ceaiul de tei are o întrebuinţare pentru o gamă largă de afecţiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv”, ne avertizează medicii.

Dr. Cătălin Luca spune că ceaiul de tei are un efect calmant şi liniştitor al pentru copii, ajutându-i să doarmă mai bine. La bebeluşi, atenţia trebuie să fie sporită. Specialistul spune că ceaiurile consumate de copiii mai mici de şase luni pot avea şi efecte neplăcute.

“Împiedică absorbţia fierului în organism, iar ceaiurile îndulcite cu zahăr sau cele instant îi pot crea dureri de stomac şi o stare de agitaţie. De asemenea, ceaiul poate deshidrata bebeluşul deoarece, consumat în cantităţi mari pentru vârsta lui, ceaiul îi poate suprasolicita rinichii”, a precizat medicul, citat de adevarul.ro.

Printre persoanele care nu trebuie să consume ceai se numără gravidele (în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că substanţele din tei subţiază sângele şi creşte riscul de hemoragie postpartum), pacienţii cu anemie (împiedică absorbţia de fier), cardiacii (poate accelera ritmul cardiac) şi şoferii (teiul poate produce ameţeală şi stare de somnolenţă).

Ceaiul de tei face minuni atunci când suferim de dureri de cap, oboseală, răceală şi gripă, anxietate. Important este să fie preparat corect pentru a beneficia de toate proprietăţile sale.

Floarea de tei, mărunţită bine, se infuzează, nu se fierbe, pentru nu mai mult de 4 minute. Când apa prinde o culoare roşie-maronie intensă nu se mai bea, pentru că ceaiul este toxic.

Vezi și

De ce nu e bine să bei cafea dimineață

Deși cele mai multe persoane preferă să-și înceapă diminețile cu o cană fierbinte de cafea, …