Smart Airports | Dezvoltarea Aeroportului Cluj, prezentată ca studiu de caz la München

Dezvoltarea Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, ca studiu de caz, a fost prezentată de directorul general David Ciceo la „Smart Airports”, conferinţă care are loc la München în perioada 7-10 octombrie.

Dezvoltarea aeroporturilor regionale până în 2030 și după reprezintă una din temele principale de analiză pentru industria aviației. În Europa există peste 140 de aeroporturi cu trafic mai mic de 5 milioane pasageri, dintre care 79 cu trafic între 1 milion și 5 milioane pasageri, categorie în care se încadrează şi Aeroportul Internaţional Cluj.

Aeroporturile regionale au cunoscut o dezvoltare susținută în ultimii ani, ceea ce a impus o revizuire continuă a modelului lor de business și o adaptare din mers la constrângerile legate de capacitate. Au contribuit la această tendință, deopotrivă expansiunea companiilor low-cost, care au estompat piețele de nișă și și-au extins treptat rețelele de zboruri oferite și crearea unor sinergii economice importante între aeroporturile regionale și aeroporturile majore de tip hub, în sensul susținerii traficului înspre și dinspre alte destinații importante naționale și internaționale.

„Dezvoltarea Aeroportului Internațional Cluj, de la 32 mii pasageri în 1996 la aproape 3 milioane în 2018, reprezintă un exemplu de bune practici pentru aeroporturile regionale din Europa. Previziunile din 2005, când aeroportul avea doar 200 mii pasageri anual, pe baza cărora a fost creată infrastructura necesară pentru acomodarea unui trafic de 3 milioane pasageri, s-au dovedit a fi pertinente, realiste și oportune. Planurile de dezvoltare ale aeroportului pentru a atinge 7 milioane pasageri în 2035 au fost apreciate de specialiștii și managerii prezenți la conferință”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Cluj.

Vezi şi

Accident simulat pe Aeroportul Cluj: o aeronavă s-a rupt în două la aterizare

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj a organizat astăzi un exercițiu de antrenament pentru verificarea aplicabilității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.