Foto: Serg Glovny/ZUMA Wire/dpa - Hepta

Proteste la Kiev. Mii de persoane au demonstrat împotriva „capitulării” preşedintelui Zelenski în faţa separatiştilor pro-ruşi – VIDEO

Mii de persoane au protestat la Kiev faţă de înţelegerea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu Moscova, prin care ar putea garanta autonomie teritoriilor din est, controlate de separatiştii pro-ruşi, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Reprezentanţii Ucrainei şi Rusiei au ajuns marţi la o înţelegere privind alegerile din regiunea Donbass şi legislaţia privind statutul său special.

Cu toate acestea, mulţi ucraineni au considerat înţelegerea ca fiind o încălcare a promisiunilor făcute de Zelenski în timpul campaniei electorale. Cel puţin 13.000 de persoane au murit în conflictul din estul Ucrainei încă din aprilie 2014.

Zelenski a informat în urmă cu o săptămână că va discuta cu Rusia, Germania şi Franţa despre un acord de pace pentru regiunea Donbass.

Acesta a declarat că orice alegeri din Donbass vor fi ţinute doar după retragerea tuturor trupelor ruseşti. Moscova neagă că ar avea trupe în regiune.

Vezi şi

Trump, atacat dur de fostul secretar al Apărării: „Este primul preşedinte care încearcă să-i dividă pe americani”

Fostul secretar al Apărării, Jim Mattis, a lansat un atac dur la adresa lui Donald …

loading...