Foto: Serg Glovny/ZUMA Wire/dpa - Hepta

Proteste la Kiev. Mii de persoane au demonstrat împotriva „capitulării” preşedintelui Zelenski în faţa separatiştilor pro-ruşi – VIDEO

Mii de persoane au protestat la Kiev faţă de înţelegerea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu Moscova, prin care ar putea garanta autonomie teritoriilor din est, controlate de separatiştii pro-ruşi, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Reprezentanţii Ucrainei şi Rusiei au ajuns marţi la o înţelegere privind alegerile din regiunea Donbass şi legislaţia privind statutul său special.

Cu toate acestea, mulţi ucraineni au considerat înţelegerea ca fiind o încălcare a promisiunilor făcute de Zelenski în timpul campaniei electorale. Cel puţin 13.000 de persoane au murit în conflictul din estul Ucrainei încă din aprilie 2014.

Zelenski a informat în urmă cu o săptămână că va discuta cu Rusia, Germania şi Franţa despre un acord de pace pentru regiunea Donbass.

Acesta a declarat că orice alegeri din Donbass vor fi ţinute doar după retragerea tuturor trupelor ruseşti. Moscova neagă că ar avea trupe în regiune.

Vezi şi

Ultimul lider sovietic avertizează în legătură cu arsenalul nucleare al SUA şi Rusia: Există tendinţe periculoase!

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a declarat vineri că lumea se îndreaptă spre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.