Premierul Saad Hariri și fotomodelul Candice Van Der Merwe | Foto: EPA; Nick Boulton via nypost.com

Premierul Libanului i-ar fi oferit amantei, un fotomodel sud-african, cadouri de 16 milioane de dolari – FOTO

Prim-ministrul libanez, Saad Hariri, a intrat în atenţia presei după ce s-a aflat că i-a oferit cadouri de aproape 16 milioane de dolari lui Candice Van Der Merwe, un fotomodel sud-african cu 23 de ani mai tânără decât el şi cu care politicianul ar fi avut o relaţie amoroasă în perioada în care era căsătorit, relatează ziarul spaniol ABC, preluat de Agerpres.

Fotomodelul Candice Van Der Merwe | Foto: Nick Boulton via nypost.com

Saad Hariri s-a căsătorit în 1998 cu Lara al Azem, mama celor trei copii ai săi: Houssam, în vârstă de 20 de ani, Loulwa, în vârstă de 18 ani, şi Abdelaziz, în vârstă de 14 ani.

Candice van der Merwe
Candice van der Merwe | Foto: Nick Boulton via nypost.com

Saad Hariri ar fi cunoscut-o pe fotomodelul sud-african în 2013, când devenise liderul partidului Mişcarea Viitorului, iar Candice Van Der Merwe lucra ca damă de companie la The Plantation Club, un complex hotelier din Insulele Seychelles, celebru pentru găzduirea unora dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei.

Hariri devenise unul dintre oamenii cei mai înstăriţi şi mai influenţi din lume, acumulând o avere de 1,74 miliarde de euro, potrivit revistei Forbes.

În acel an, fotomodelul a primit 15.299.965 de dolari de la o bancă libaneză. Din această sumă, ea şi-a cumpăra o locuinţă de 9,7 milioane de euro în Cape Town şi a făcut un transfer de 2,48 milioane în contul agenţiei imobiliare a tatălui său.

Aceste sume au atras atenţia fiscului sud-african, care a demarat o anchetă pentru a investiga provenienţa banilor.

Criza economică cu care se confruntă Libanul a sporit furia cetăţenilor faţă de premierul lor, care şi-a permis să plătească milioane de dolari în cadouri oferite amantei sale sud-africane, relatează jurnaliştii spanioli de la ABC.

Vezi şi

Premiul Nobel pentru Pace 2019 a fost decernat premierului etiopian Abiy Ahmed

Comitetul Nobel din Oslo, Norvegia, a acordat distincţia premierului etiopian pentru „eforturile de a obţine …