Papa Francisc | foto REUTERS/Tony Gentile

Papa Francisc a recunoscut martiriul fetiţei braziliene Benigna Cardoso, considerată o „martiră a purităţii şi a castităţii”

Papa Francisc a semnat un decret prin care recunoaşte „martiriul” fetiţei braziliene Benigna Cardoso, asasinată în 1941, pe când avea 13 ani, de un băiat de aceeaşi vârstă cu ea, relatează EFE.

Papa a semnat miercuri, în cadrul audienţei acordate prefectului Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor, arhiepiscopul Angelo Beciu, mai multe decrete printre care şi cel prin care recunoaşte martiriul fetiţei născute în 1928 în localitatea Santana do Cariri.

Recunoaşterea „martiriului” este decisivă pentru beatificare, în acest caz nemaifiind nevoie de recunoaşterea unui miracol.

Deşi nu a fost încă beatificată, fetiţa este venerată în această zonă a Braziliei, unde în cinstea ei a fost ridicat un monument alcătuit dintr-o cruce şi o lespede, la care vin în pelerinaj numeroşi creştini, precum şi un memorial unde sunt păstrate câteva dintre obiectele sale personale.

Foto: maedasdoresjuazeiro.com

Potrivit diocezei braziliene din Crato, fata a început să fie hărţuită sexual de un băiat încă de la vârsta de 12 ani.

După mai multe încercări nereuşite, la 24 octombrie 1941, ştiind că Benigna se duce să ia apă de la o fântână din apropierea casei, băiatul a încercat să o violeze.

Fata s-a împotrivit cu tărie, iar atunci băiatul a ucis-o cu o macetă. După moartea ei, fata a început să fie venerată, fiind considerată o „martiră a purităţii şi a castităţii”.

Vezi şi

Un bloc de şapte etaje s-a prăbuşit în Brazilia. Cel puțin 2 morți – VIDEO

Cel puţin două persoane au murit, iar altele sunt dispărute după ce o clădire de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.