Începe procesul de „pacificare” în Siria, sub coordonarea Rusiei

Comisia Constituţională din Siria a început miercuri, la Geneva, negocierile privind implementarea stabilităţii politice în plan intern şi încheierea conflictului civil ce persistă de peste opt ani, sub auspiciile ONU şi coordonarea Rusiei, relatează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

La iniţiativa Moscovei, Comisia Constituţională siriană se reuneşte miercuri la Geneva, după ce marţi seara miniştrii de Externe ai Rusiei, Iranului şi Turciei au avut o întrevedere cu negociatorii de la Damasc.

Implicarea celor trei state, în speţă a Rusiei, care şi-a asumat rolul de moderator al negocierilor, contravine apelului făcut de trimisul special al ONU pentru Siria, Geir Pedersen, statelor lumii de a nu se implica în procesul de negociere intrasiriană, reiterând că acesta ar trebui să fie gestionat, în mod exclusiv, de autorităţile de la Damasc.

Scopul reuniunii celor 150 de membri ai Comisiei Constituţionale este de a obţine un consens asupra formei şi conţinutului viitoarei constituţii a Siriei. Până în prezent nu se cunoaşte dacă se vor pune bazele unei legi fundamentale noi sau va fi revizuită cea curentă, aflată în vigoare din 2012.

Vezi şi

Conspiraţioniştii au venit cu o nouă teorie bizară: „Bill Gates vrea să implanteze microcipuri de control oamenilor prin vaccinare”

Cunoscutul cineast rus Nikita Mikhalkov, câştigâtor al unui premiu Oscar pentru cel mai bun film …

loading...