Donald Trump anunță că negocierile cu talibanii sunt „moarte”, în urma atacurilor din Afganistan

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că negocierile cu oficialii talibani sunt „moarte” şi că armata Statelor Unite va amplifica cel mai probabil operaţiunile militare din Afganistan, pentru combaterea atacurilor teroriste, relatează Reuters, citat de Agerpres.

„Sunt moarte. Ei sunt morţi. Din punctul meu de vedere, sunt morţi”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele american a anulat săptămâna trecută o întâlnire cu oficialii talibani, care urma să aibă loc la Camp David, în statul american Maryland, după ce un militar american a fost ucis într-un atac al talibanilor în Kabul.

Anunţul preşedintelui american vine în contextul în care Statele Unite şi talibanii erau aproape de încheierea unui acord de pace. Trimisul special al Statelor Unite pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, a mers săptămâna trecută în capitala Qatarului, Doha, pentru reluarea negocierilor cu talibanii.

La începutul săptămânii, acesta a declarat că Statele Unite ajunseseră la un acord „de principiu” cu talibanii, care ar fi urmat să fie aprobat de preşedintele Trump. Acesta a adăugat că, potrivit acordului de principiu, Statele Unite ar urma să îşi retragă trupele din cinci baze din Afganistan dacă talibanii vor respecta condiţiile impuse în cadrul documentului.

Vezi și

Care va fi numele de familiei al Dianei Șoșoacă după divorț

Scandalul din familia controversatei senatoare Diana Șoșoacă a atins cote alarmante, devenind subiect de interes …