Hasan Rouhani / foto Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency/Getty Images

Cine declară războiul Iranului se va confrunta cu „mama tuturor războaielor”

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat marţi, într-un discurs televizat, că un război cu Iranul ar reprezenta „mama tuturor războaielor”, în contextul escaladării tensiunilor din Strâmtoarea Hormuz, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

„Pacea cu Iranul este mama păcii, iar războiul cu Iran este mama tuturor războaielor”, a declarat Hassan Rouhani într-un discurs ţinut la Ministerul de Externe iranian.

De asemenea, preşedintele iranian a lăudat activitatea ministrului iranian de Externe, Javad Zarif, după ce Statele Unite au impus sancţiuni împotriva lui.

Hassan Rouhani a discutat despre situaţia din Strâmtoarea Hormuz şi a avertizat că există posibilitatea ca navigarea să nu fie sigură în zonă.

„O strâmtoare pentru o strâmtoare. Nu se poate ca Strâmtoarea Hormuz să fie liberă pentru voi, iar Strâmtoarea Gibraltar să nu fie liberă pentru noi”, a menţionat preşedintele iranian.

Marea Britanie şi Statele Unite vor iniţia o „misiune internaţională pentru securitatea maritimă” în Strâmtoarea Hormuz, situată la intrarea în Golful Persic, a anunţat luni Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.Guvernul Angela Merkel a respins solicitarea Administraţiei Donald Trump privind participarea Germaniei la misiunea navală din Golful Persic, care are rolul contracarării acţiunilor Iranului.

Vezi şi

80 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov. România, Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia, declarație comună

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat vineri că România, alături de Estonia, Letonia, Lituania şi …