Sebastian Kurz

Alegeri anticipate în Austria, după ce guvernul Sebastian Kurz a fost demis

Alegerile parlamentare anticipate din Austria vor avea loc în data de 29 septembrie, a anunţat miercuri cancelarul austriac Brigitte Bierlein, numită în funcţie după demiterea Guvernului Sebastian Kurz, în contextul crizei politice generate de un scandal de corupţie, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Cancelarul austriac a anunţat că data de 29 septembrie este prima zi în care ar fi putut fi organizate alegerile, după ce vechiul Parlament a fost dizolvat luna trecută.

Guvernul condus de cancelarul Sebastian Kurz a fost demis prin moţiune de cenzură în data de 27 mai, în urma unei crize politice generate de un scandal de corupţie.

Guvernul lui Kurz era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac cu Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat după ce cancelarul Sebastian Kurz a cerut demiterea din Guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii în contextul scandalului de corupţie în care era implicat vicecancelarul Hainz-Christian Strache.

Pe fondul crizei, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat în luna mai organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie.

Vezi şi

Alegeri în Israel: Partidele lui Netanyahu şi Ganz sunt la egalitate, nu pot forma un guvern de coaliţie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi contracandidatul său Benny Gantz se află la egalitate şi sunt …